Efectuarea în mod regulat a sesiunilor de masaje pentru stimularea limfei este esențială pentru sănătatea întregului organism. Masajul nu se rezumă doar la relaxare mentală și la revigorarea mușchilor, ci susține de asemenea și cele mai importante funcții ale organismului, printre care circulația limfatică. Sistemul limfatic este vital pentru corp, deoarece asigură drenarea toxinelor și a deșeurilor acumulate în țesuturi.
Datorită acestui proces scade riscul de declanșare a inflamațiilor în organism, care cu timpul generează diverse probleme de sănătate sau chiar afecțiuni la nivelul pielii. Activitatea fizică este una dintre cele mai încurajate soluții în stimularea fluxului limfatic, dar nici rolul masajului nu ar trebui neglijat. Așadar, dacă nu ești pasionat de vreun sport anume sau timpul nu-ți permite să faci multă mișcare, atunci optează în favoarea acestor 4 masaje pentru stimularea limfei.
Cuprins:
- Masaj drenaj limfatic la domiciliu
- Masaje pentru stimularea limfei și relaxarea corpului
1. Masaj drenaj limfatic la domiciliu
Dacă din diverse motive nu poți ajunge la centrele de relaxare, atunci fotoliile cu programe de masaj limfatic ar putea fi o opțiune valabilă pentru nevoile tale.
- Masaj drenaj limfatic electric
Acest tip de masaj se concentrează pe stimularea fluxului limfatic. Datorită tehnicilor delicate și ritmice, blocajele limfatice sunt eliberate. Astfel, datorită masajului limfatic oferit de fotoliile de masaj profesionale, corpul este curățat de toxine, ceea ce-ți asigură o stare mentală optimă și o bună funcționare a organismului.
- Masaj robotic cu role
Activarea tehnicilor de masaj cu role și reglarea intensității acestora poate ajuta la drenarea limfei. Mișcările ușoare și ritmice ale rolelor contribuie la relaxarea blocajelor, precum și la stimularea circulației sanguine. De asemenea, pe lângă activarea limfei, masajul cu role oferă numeroase beneficii suplimentare, începând de la relaxarea mușchilor rigizi și a contracturilor și până la creșterea mobilității musculare și articulare. Programul Deep Tissue care implică un masaj în profunzimea mușchilor poate contribui atât la deblocarea limfei, cât și la eliberarea rigidității cronice a țesuturilor.
2. Masaje pentru stimularea limfei și relaxarea corpului
Poți completa seria avantajelor specifice fotoliilor de masaj cu beneficiile pe care le oferă centrele de relaxare. Așadar, iată 2 dintre cele mai populare masaje pentru stimularea limfei.
- Drenaj limfatic
Acest masaj specializat este bazat pe o serie de mișcări ușoare și ritmice, care ajută la eliminarea excesului de lichide din corp.
- Masaj cu pietre reci și calde
Alternarea pietrelor calde și reci reprezintă o tehnică recomandată pentru îmbunătățirea circulației și susținerea drenajului limfatic.
Acestea sunt cele mai cunoscute sugestii de masaje pentru stimularea limfei, dar și pentru a îmbunătăți funcțiile organismului. Dacă nu ai posibilitatea să ajungi la centrele de relaxare, atunci cu ajutorul unui fotoliu de masaj beneficiezi de sesiuni personalizate oricând simți nevoia. Pe lângă efectul de revigorare fizică și mentală, masajul electric încurajează circulația limfei și a sângelui, ceea ce poate preveni dezvoltarea diferitelor probleme de sănătate care ar putea surveni pe fondul blocajelor circulatorii.
Datorită unei rutine care îmbine diverse masaje pentru stimularea limfei, crești rezistența sistemului imunitar împotriva bacteriilor și a virusurilor. De asemenea, printre avantajele acestui tip de masaj ajuți mușchii obosiți să se relaxeze, datorită presiunii aplicate pe diferite puncte ale corpului.
Prin masajul limfatic reduci retenția de apă, diminuezi riscul asociat picioarelor umflate și pui în mișcare tractul digestiv. Datorită faptului că blocajele circulatorii sunt îndepărtate, țesuturile sunt alimentate cu oxigen și substanțe nutritive, ceea ajută pielea să dobândească un aspect elastic, luminos și sănătos.
Este indicat să îmbini masajul cu mișcarea fizică. Oricând ai ocazia să mergi pe jos, să înlocuiești mijloacele de transport sau să ieși în natură, profită. În acest fel pui în mișcare limfa, sângele și mai mult de atât, echilibrezi nivelul hormonului de stres.