Tehnica de masaj facial nu e nici pe departe un simplu moft sau tratament modern la care să se recurgă din timp în timp, ci mai degrabă o soluție cu beneficii multiple asupra sănătății organismului și a tonusului mental. Așadar, descoperă în rândurile următoare cum se face un masaj facial, ce efecte pozitive oferă și cui îi este recomandat?
Cuprins:
- Masaj facial la domiciliu – cum să-l aplici corect acasă?
- Cât de des se face masajul facial – ce greșeli să eviți pentru a nu pune în pericol sănătatea pielii?
1. Masaj facial la domiciliu – cum să-l aplici corect acasă?
Printre avantajele asociate unui masaj facial se numără și accesibilitatea tehnicii. Astfel, poți opta pentru efectuarea masajului la salon, dar aceleași rezultate pot fi de asemenea atinse și dacă alegi să-l aplici acasă. Iată care sunt pașii care trebuie urmați pentru a obține rezultate vizibile:
- Curățarea tenului și aplicarea unui ulei
Pasul preliminar al unui masaj facial presupune eliminarea impurităților. Ulterior, se aplică un ulei cosmetic, în strat subțire pe toată fața. Este important ca uleiul utilizat să fie adaptat tipului tău de ten.
- Zonele vizate pentru masaj
Următoarea etapă a masajului facial începe prin masarea gâtului, începând de la bază, urcând către urechi, apoi spre colțurile gurii, continuând ulterior cu nasul și pomeții. Procedura de masaj facial presupune și stimularea pielii de la tâmple și frunte. Ultima etapă din proces se încheie cu masarea zonei de sub sprâncene, continuând cu părțile laterale ale ochilor către nivelul nasului.
2. Cât de des se face masajul facial – ce greșeli să eviți pentru a nu pune în pericol sănătatea pielii?
Dacă nu ai mai testat această tehnică și te interesează cât de des se face masajul facial, află că nu există o regulă în acest sens. Ca orice altă tehnică, masajul poate fi efectuat în funcție de nevoile tenului și de preferințele personale. De exemplu, persoanele cu ten normal se pot rezuma la un singur masaj facial pe lună.
Masaj facial: interdicții și recomandări
Mult mai importante decât frecvența aplicării sunt interdicțiile sau obiceiurile pe care trebuie să le eviți dacă dorești să te bucuri de rezultatele scontate. Astfel, iată ce nu trebuie să faci înainte cu câteva zile de data stabilită pentru masajul facial:
- cu 4-5 zile înainte evită expunerea la soare și tratamentele de exfoliere;
- sunt interzise orice fel de tratamente faciale, deoarece acestea fac pielea mai sensibilă, ceea ce poate compromite efectele masajului;
- timp de 24-48 de ore de la încheierea masajului lasă pielea să respire și abține-te să folosești tratamente sau produse de machiaj.
Tehnicile de masaj facial sunt în mod special următoarelor categorii:
- persoanele de peste 30 de ani care au tenul normal;
- persoanele cu vârsta de peste 25 de ani dacă au tenul gras sau alte probleme.
Așadar, masajul facial poate fi realizat cu succes și în confortul casei tale dacă din diverse motive nu ajungi la salon. Respectând pașii care compun procedura, precum și interdicțiile menționate anterior, îți crești șansele să te bucuri de următoarele efecte pozitive:
Care sunt principalele 5 beneficiile masajului facial de relaxare ?
Masajul facial oferă o gamă largă de beneficii atât pentru sănătatea pielii, cât și pentru starea generală de bine. Iată principalele avantaje ale masajului facial:
- Oxigenarea pielii
Mișcările pe care le presupune un masaj facial ajută la stimularea circulației sângelui, ceea ce contribuie la transportul de oxigen și nutrienți, elemente esențiale pentru o piele cu aspect uniform.
- Întârzierea apariției ridurilor
Tehnica masajului elimină stresul muscular, aceasta fiind una dintre principalele cauze care fac tenul să capete o expresie obosită ducând totodată la formarea ridurilor de expresie. Astfel, prin aplicarea în mod regulat a masajului, prelungești aspectul tânăr al tenului tău, oferindu-i o expresie mai relaxată.
- Stimularea producției de colagen
Acest proces susține elasticitatea pielii, ceea ce ajută pielea să-și mențină textura netedă, prevenind totodată formarea liniilor fine.
- Ameliorarea cearcănelor și a pungilor de sub ochi
Prin îmbunătățirea funcțiilor circulatorii, masajul facial oferă tenului un aspect mai tânăr, ameliorând sau chiar prevenind două dintre cele mai comune probleme care compromit estetica feței și anume: cearcănele și pungile de sub ochi.
- Reducerea producției de sebum și inflamațiilor
Masajul poate susține uniformizarea texturii și culorii tenului, deoarece este util atât în procesul de echilibrare a producției de sebum, cât și pentru calmarea pielii inflamate. Așadar, această tehnică este recomandată atât persoanelor care se confruntă cu disconfortul asociat tenului gras, uscat, cât și pentru cel sensibil.
Masajul facial și roboții de masaj : 4 beneficii similare
Cu toate că aceste tehnici au în vedere zone diferite, totuși există o serie de efecte pozitive comune care sunt benefice la nivelul întregului organism:
- Deblocarea fluxului sanguin
Ambele tipuri de masaj au un efect relaxant fie la nivelul feței, fie asupra întregului corp, în funcție de tehnica pe care ai ales-o. Atât masajul feței cât și cel corporal promovează o circulație optimă a sângelui, ceea ce implică aportul de oxigen și nutrienți către celule și mușchi. Astfel, beneficiezi de o piele radiantă, prevenind totodată contracturile prin eliminarea stresului muscular.
- Tehnici de presopunctură
Fotoliile de masaj profesionale utilizează tehnici de presopunctură pentru stimularea anumitor puncte cheie de pe suprafața corpului, ceea ce susține funcționarea optimă a organismului. Similar, masajul feței poate ajuta la relaxare, datorită tehnicii care implică presarea punctelor de pe suprafața acesteia.
- Îmbunătățirea drenajului limfatic
Ambele categorii de masaje favorizează drenajul limfatic, ceea ce sporește procesul de evacuare a toxinelor din corp și la reducerea edemelor, având ca rezultat o piele impecabilă.
- Reducerea tensiunii faciale prin relaxarea corpului
Reflexoterapia la mâini și în tălpi are efect pozitiv și asupra musculaturii faciale, deoarece anumite puncte cheie existente în zonele respective sunt legate direct de zona facială prin canale energetice. Astfel, când corpul este eliberat de stresul din mușchi, tensiunea acumulată la nivelul ochilor, maxilarului și a frunții este diminuată semnificativ.
Efectuarea unui masaj facial și fotoliile de masaj cu program Mindfulness și perne de aer se completează în promovarea relaxării și a stării de bine. Pernele de aer stimulează circulația și eliberează tensiunile musculare, contribuind la o relaxare profundă. Ambele metode ajută la reducerea stresului, îmbunătățirea somnului și a aspectului pielii, oferind o abordare holistică pentru sănătatea fizică și mentală.
Prin aplicarea unor mișcări blânde asupra mușchilor faciali și a punctelor de presiune, masajul facial echilibrează nivelul hormonului de stres, numit cortizol. De asemenea, tehnicile de masaj facial susțin eliberarea de endorfine și serotonină, substanțe chimice produse natural de organism, care combat efectele nocive ale stresului. Cele mai bune fotolii de masaj de pe piață includ programe cu role sau încălzire ușoară, completate de tehnologii ultramoderne care imită mișcările unui maseur. Toate acestea susțin detensionarea sistemului nervos, completând beneficiile oferite de masajul facial.
Așadar, cu toate că se concentrează pe zone diferite, ambele forme de masaj compun o soluție ideală pentru relaxare completă, începând de la eliberarea stresului muscular, evacuarea toxinelor din țesuturi și până la prelungirea aspectului tânăr al pielii.