Skip to main content

Sănătate și sport. Masajul și rehidratarea țesuturilor?

By iulie 31, 2024august 27th, 2024blog

Pentru stimularea performanței sportive este necesar ca obiceiurile dedicate rutinei de sănătate și sport să includă și tehnici de rehidratarea a țesuturilor după antrenamente sau în urma competițiilor solicitante. Utilizarea zilnică a fotoliilor echipate cu tehnici și programe de masaj electric susține rehidratarea țesuturilor prin stimularea proceselor naturale de recuperare a corpului, precum și prin îmbunătățirea funcțiilor circulatorii limfatice sau sanguine.

Cuprins:

  1. Sănătate și sport – cum influențează masajul pregătirea fizică și mentală pentru performanță?
  2. Sănătate și sport – cele mai eficiente 4 combinații de tehnici de masaj pentru creșterea mobilității musculare 

1. Sănătate și sport – cum influențează masajul pregătirea fizică și mentală pentru performanță?

Iată câteva motive pentru care ar trebui să adaugi programele de masaj robotic în programul pentru sănătate și sport:

  • Stimularea circulației limfei și a sângelui

Masajul poate fi apreciat ca soluție de optimizare a fluxului sanguin datorită tehnologiei performante care echipează fotoliile de masaj cu tehnici de frământare, batere ușoară și rulare. Rolul acestora este de a presa punctele de tensiune, relaxând rigiditatea și permițând sângelui să pătrundă în profunzimea acestor țesuturi.

Astfel, produsele reziduale acumulate în mușchi sunt eliminate în mod eficient. De asemenea, masajul stimulează hormonii responsabili cu starea de bine, precum endorfinele sau oxitocina. Aceste procese promovează starea de bine și implicit, rehidratarea țesuturilor, deoarece stresul cronic ar putea cauza deshidratarea organismului. Programele de masaj robotic 5D ajută la stimularea sistemului limfatic, ceea ce ajută la minimizarea excesului de lichide din țesuturi, reducerea edemelor, evacuarea reziduurilor, facilitând astfel rehidratarea și recuperarea țesuturilor.

  • Creșterea elasticității țesuturilor

Tehnicile fotoliilor de masaj ajută la eliberarea nodurilor și a contracturilor musculare. Astfel, țesuturile sunt mai elastice, mai flexibile și mai bine hidratate, ceea ce sporește nivelul de rezistență în cazul eventualelor leziuni.

  • Stimularea receptorilor senzoriali

Tehnicile de masaj cu frământare, batere ușoară sau rulare la diferite niveluri de intensitate activează receptorii din țesuturi care transmit semnale către creier pentru a calma senzația de durere. Prin stimularea acestor receptori este îmbunătățit fluxul sanguin și cel limfatic, ceea ce facilitează hidratarea mușchilor și a celulelor. 

2. Sănătate și sport – cele mai eficiente 4 combinații de tehnici de masaj pentru creșterea mobilității musculare 

Dacă te-ai decis să completezi rutina de sănătate și sport cu tehnologia oferită de fotoliile pentru masaj, atunci reține care sunt cele mai compatibile tehnici care se completează reciproc pentru a-ți oferi o sesiune optimă de relaxare și rehidratare.

  • Tehnică de masaj cu frământare și rulare

Mișcarea rolelor pregătește musculatura prin întinderea țesuturilor și alinierea vertebrelor. Prin frământare, rolele pătrund în adâncul mușchilor pentru a elibera contracturile, pentru a debloca circulația sanguină în aceste zone, ceea ce avantajează procesul de rehidratare a țesuturilor.

  • Shiatsu și tehnici de masa cu batere ușoară

Prin masajul shiatsu ajuți la stimularea punctelor de acupunctură și la deblocarea canalelor energetice. Aceste procese contribuie la echilibrarea hormonului de stres și în acest fel previn deshidratarea organismului. Prin adăugarea tehnicii de batere ușoară poți activa musculatura, îmbunătățind circulația limfei și promovând detoxifierea organismului.

  • Compresie de aer și stretching

Pernele de aer aplică presiune ritmică în zonele sensibile, care de regulă sunt cel mai des solicitate, precum brațele, picioarele, șoldurile, coapsele, gambele, promovând circulația sanguină. De asemenea, activarea încălzitoarelor la spate, abdomen și în tălpi amplifică efectul masajului de compresie și anume: detensionarea țesuturilor. 

  • Frământare și întindere (stretching)

După folosirea tehnicii de frământare, masajul cu întindere poate preveni rigiditatea prin alungirea musculaturii, permițând sângelui să oxigeneze și să furnizeze nutrienții esențiali acestor mușchi epuizați în urma antrenamentelor. 

Așadar, completează rutina de sănătate și sport prin adăugarea acestor combinații de tehnici care se adresează diferitelor nevoi musculare, eliberând depozitele de reziduuri, optimizând funcțiile ciruclatorii și facilitând în acest fel hidratarea mușchilor extenuați.

wap