Care sunt cele mai frecvente contraindicații ale fotoliilor de masaj? Una dintre cele mai comune întrebări referitoare la fotoliile de masaj se referă la eventualele situații în care acestea nu ar trebui utilizate. Ca în cazul oricărui alt produs, există desigur și contraindicații ale fotoliilor de masaj pe care este indicat să le iei în calcul înainte de a face o astfel de achiziție. Care sunt acestea?
Cuprins:
- Contraindicații ale fotoliilor de masaj – când este bine să consulți medicul?
- Contraindicații ale fotoliilor de masaj – de ce nu sunt recomandate pentru femeile însărcinate și copii?
1. Contraindicații ale fotoliilor de masaj – când este bine să consulți medicul?
De regulă, folosirea fotoliilor de masaj este concepută pentru relaxare, ajutând la prevenirea disconforturilor asociate unui stil de viață sedentar. Însă, masajul electric face adesea parte și din rutina sportivilor. Programele de masaj ajută la calmarea musculaturii după efort fizic intens, detensionează corpul amorțit după o zi petrecută la birou, în picioare sau în poziție fixă. Fotoliile de masaj japoneze sunt testate și certificate, ceea ce înseamnă că sunt aprobate pentru utilizare. Cu toate acestea există o serie de contraindicații ale fotoliilor de masaj care includ:
- fracturi osoase;
- vene varicoase la nivelul picioarelor;
- leziuni în zona de masaj;
- scolioză avansată;
- probleme la nivelul coloanei vertebrale;
- sarcină;
- existența unor stimulatoare cardiace;
- persoane diagnosticate cu boli psihice;
- osteoporoză;
- dispozitive electrice implantate;
- intervenții chirurgicale recente.
2. Contraindicații ale fotoliilor de masaj – de ce nu sunt recomandate pentru femeile însărcinate și copii?
Așadar, există unele contraindicații ale fotoliilor de masaj care condiționează utilizarea acestora, fie pe termen nelimitat, fie pentru o scurtă durată de timp. De asemenea este recomandat să amâni sesiunea de masaj dacă te afli în perioada menstruală sau dacă tocmai ai servit o masă copioasă. Așadar, înainte de a lua o decizie în privința achiziționării unui astfel de dispozitiv este de preferat să comunici în prealabil cu medicul.
Acest sfat se aplică inclusiv în cazul femeilor însărcinate. Masajul profund și intens al pernelor de aer în combinație cu rolele pot favoriza contracțiile. Dacă sarcina decurge normal, atunci un masaj de relaxare poate ajuta la detensionarea musculaturii spatelui sau ale picioarelor. aceste zone sunt cele mai solicitate de purtarea sarcinii. De asemenea, un masaj de reflexoterapie cu role în talpă ar putea fi benefic în combinație cu un program pentru zona umeri – spate cu nivel minim de intensitate.
De asemenea, fotoliile de masaj sunt contraindicate inclusiv copiilor. Acest lucru se întâmplă deoarece copiii nu sunt dezvoltați suficient din punct de vedere fizic pentru a beneficia de avantajele programelor de masaj. În cazul acestora, rolele și pernele de aer, precum și un nivel peste mediu al intensității ar putea afecta coloana vertebrală, musculatura și oasele care sunt încă în creștere. Dacă totuși fotoliile de masaj sunt utilizate și de către minori, atunci se recomandă ca acest lucru să se întâmple sub supravegherea unui adult.
Aceste contraindicații ale fotoliilor de masaj vizează un număr mai mic de utilizatori față de cei care se pot bucura de sesiunile zilnice de relaxare. Fotoliile de masaj profesional pot înlocui cu brio masajul efectuat de maseuri, în contextul în care majoritatea dintre noi avem un stil de viață activ, unde echilibrul între sarcinile familiale și profesionale este tot mai dificil de menținut. Așa se explică prezența fotoliilor de făcut masaj în locuințe personale, birouri de lucru, centre de fitness etc.
Programele de masaj și tehnicile japoneze ale fotoliilor de masaj electric vizează o gamă diversificată de zone corporale, care adesea sunt solicitate prin stilul obișnuit de viață. În general, scopul masajului electric cuprinde deblocarea circulației sanguine, realinierea corectă a oaselor, prevenirea problemelor de spate, corijarea posturii corporale, stimularea fluxului limfatic, favorizarea tonifierii, creșterea mobilității, prevenirea atrofierii articulare și lista continuă.